Caută
Close this search box.

Salvaţi Copiii: Jumătate dintre copiii ucraineni refugiați au probleme psihoemoționale

salvaţi copiii

Cercetările Salvaţi Copiii arată că 50% dintre copiii ucraineni cu vârsta sub 16 ani se confruntă cu anxietatea, iar această cifră crește la 78%, în cazul copiilor de peste 16 ani.

44% dintre aceşti copii au declarat că se simt singuri, iar 55% sunt îngrijorați pentru viitorul lor. 57% dintre copii se simt nefericiți, de când au părăsit Ucraina.

De la debutul crizei umanitare, echipele Salvați Copiii România, aflate pe teren, au acordat asistență socio-emoțională complexă pentru 209.305 de persoane, dintre care 114.824 de copii și 94.481 de adulți.

Copiii care s-au refugiat din Ucraina, pentru a trăi în Europa, se confruntă cu probleme de sănătate mintală, mai mult de unul din doi copii intervievați simțindu-se neliniștit sau îngrijorat în legătură cu viitorul său, potrivit unui nou raport.

Acesta, intitulat „Aceasta este viața mea și nu vreau să irosesc nici un an din ea: Experiențele și bunăstarea copiilor care fug din Ucraina”, se bazează pe sondaje, grupuri de discuții și conversații cu peste 1.000 de copii refugiați și cu cei care îi aveau în grijă din șapte țări europene: Finlanda, Italia, Lituania, Țările de Jos, Polonia, România și Suedia.

vezi raportul Salvaţi Copiii complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri