Caută
Close this search box.

Statul român preia Blue Air. Administrator va fi AAAS

blue air

Compania aviatică Blue Air va fi preluată de statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, care va deţine 75% din acțiunile firmei, devenind astfel acționar majoritar.

Precedentul proastei administrări a CN Tarom, companie aflată sub tutela Ministerului Transporturilor, nu indică însă că statul român va şti să scoată din criză Blue Air.

Acest proces era una dintre garanțiile pentru ajutorul de stat în valoare de 300 de milioane lei, pe care Blue Air l-a primit de la statul român.

Din împrumutul de 300 de milioane de lei, pe care Blue Air l-a primit de la EximBank, cu garanţia statului, compania aeriană nu a plătit nici o rată, statul fiind cel care şi-a asumat această datorie, din noiembrie 2021.

Conform Blue Air, Ministerul de Finanțe a emis anterior scrisoarea de garanție, pentru acordarea de către Eximbank a creditului comercial, în sumă de 300.775.000 de lei, credit garantat cu 75% din acțiunile societății și alte active deținute de Blue Air și acționariatul societății.

În ordonanța de urgență, prin care este instituit cadrul legal, pentru acordarea unor ajutoare de stat, este prevăzut faptul că statul va prelua 75% din acţiunile companiei, dacă aceasta nu va reuşi să achite datoria, însă abia după un an, în care statul a plătit creditul pe care tot el l-a acordat companiei.

Aeroportul Internaţional Sibiu a dat în judecată Blue Air

Din seria de grave probleme financiare pe care le are compania Blue Air, Aeroportul Internațional Sibiu, alături de alte două, a dat în judecată compania aeriană low-cost și încearcă să recupereze sumele de bani pe care aceasta le datorează, scrie oradesibiu.ro.

Blue Air este îngropată în datorii. Mai multe aeroporturi din țară, dar și din străinătate, așteaptă să recupereze sume mari de bani de la compania aeriană.

Printre acestea, Aeroportul Internațional Sibiu, care a intentat un proces juridic contra Blue Air.

Potrivit datelor disponibile pe Portalul Instanțelor de Judecată, aeroporturile din Sibiu, Cluj și Iași încearcă să își recupereze datoriile pe care Blue Air le are față de ele.

Aeroportul Internațional din Sibiu așteaptă să primească sume de bani de la Blue Air, care provin din datorii.

Potrivit reprezentanților AIS, sumele actuale vor crește, fiindcă se vor aplica atât penalități, fiind adăugate și cheltuielile de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri