Caută
Close this search box.

Statutul elevului va fi modificat. Sancţiuni dure pentru copiii violenţi şi pentru directori

Ciocan, grenadă, otravă, brichetă sau cuţit…, toate aceste obiecte vor fi interzise în şcoli.

Obiectele interzise în unităţile de învăţământ vor fi specificate foarte clar în noul statul al elevului, la care autorităţile au început să lucreze de astăzi, potrivit TVR. Vor fi sancţiuni dure pentru copiii violenţi, dar şi pentru directorii care nu iau măsuri pentru combaterea agresiunilor.

În primul rând, statutul va conţine o listă foarte clară de obiecte cu care elevii nu vor avea voie în şcoală. E vorba de cuţit, briceag sau alte obiecte ascuţie, ciocan, grenadă, otravă, recipiente cu gaz sau brichete.

Primele discuţii au avut loc deja la Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii părinţilor au venit şi cu o serie de alte propuneri, printre care pază în şcoli – acolo unde aceasta nu există. De asemenea, reprezentanţii părinţilor ar fi de acord cu percheziţionarea elevilor.

Reprezentanţii elevilor consideră însă că un control la intrarea la şcoală poate fi făcut doar în contextul unor ameninţări, altfel ei nu susţin măsura.

Ligia Deca, ministrul Educaţiei: Şcoala este un spaţiu al învăţării şi al socializării, nu al loviturilor. Refuzaţi să fiţi părtaşi la orice act de agresiune fizică sau verbală, şantaj, bullying sau chiar cyberbullying!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri