Caută
Close this search box.

Tramvai peste Pasajul Doamna Ghica, proiect adoptat de Consiliul Local

radu mihaiu

Consiliul Local Sector 2 a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un tramvai peste Pasajul Doamna Ghica până în Pantelimon.

Actul normativ aprobă acordul de asociere dintre autoritatea locală şi Municipalitate privind realizarea unui studiu de fezabilitate având ca obiectiv reconfigurarea intersecţiei şi a Pasajului Doamna Ghica şi modernizarea căii de rulare a tronsonului dublu de tramvai existent.

De asemenea, se are în vedere realizarea unui tronson dublu de tramvai nou, rezultând un traseu final cuprins între bd. Dimitrie Pompei – calea ferată – şos. Petricani – bd. Lacul Tei – str. Doamna Ghica – Şos. Pantelimon – bd. Chişinău – bd. Basarabia – şos. Vergului, inclusiv amenajarea/reconfigurarea domeniului public adiacent lucrărilor pe o lungime de 12,2 kilometri.

Totodată, autoritatea locală solicită acordul Consiliului General referitor la conţinutul şi condiţiile acordului de asociere.

„Pasajul de la Doamna Ghica este proiectat (…) în aşa fel încât să poată susţine tramvai. Execuţia în acest moment pentru pasajul de la Doamna Ghica ţine cont de greutatea necesară şi de distribuţia de forţe necesare pentru susţinerea tramvaiului.

Ce votăm seara asta este un acord de asociere, conţinutul protocolului de asociere cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru realizarea studiului de fezabilitate a unui tramvai care să meargă de la Doamna Ghica până în Pantelimon”, a explicat primarul Radu Mihaiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri