Caută
Close this search box.

Tratament noninvaziv, de ultimă oră, pentru tratarea cancerului

Cercetătorii israelieni au descoperit o metodă de ultimă generaţie de tratare a cancerului, care nu este invazivă.

Studiul a fost realizat sub conducerea doctorandului Mike Bismuth din laboratorul doctorului Tali Ilovitsh de la Departamentul de Inginerie Biomedicală al Universității din Tel Aviv, în colaborare cu doctorul Dov Hershkovitz de la Departamentul de Patologie. Prof. Agata Exner de la Universitatea Case Western Reserve din Cleveland a participat, de asemenea, la studiu. Studiul a fost publicat în revista Nanoscale, potrivit foaiatransilvana.ro.

Dr. Tali Ilovitsh spune că „noua lor tehnologie face posibilă, într-un mod relativ simplu, injectarea de nanobulle în fluxul sanguin, care apoi se adună în zona tumorii canceroase. După aceea, cu ajutorul unui ultrasunete de joasă frecvență, explodăm nanobullele și, astfel, tumora”.

Ultrasunetele terapeutice pentru distrugerea tumorii canceroase reprezintă o alternativă neinvazivă la intervenția chirurgicală. Metoda permite un tratament localizat și focalizat.

Dr. Ilovitsh afirmă faptul că această ”combinația dintre nanobule și undele ultrasonore de joasă frecvență asigură o direcționare mai specifică a zonei tumorii și reduce toxicitatea în afara țintei. Aplicarea frecvenței joase asupra nanobulelor determină umflarea și explozia extremă a acestora, chiar și la presiuni scăzute. Acest lucru face posibilă realizarea distrugerii mecanice a tumorilor la praguri de presiune scăzute.

Metoda noastră prezintă avantajele ultrasunetelor, în sensul că este sigură, rentabilă și disponibilă din punct de vedere clinic și, în plus, utilizarea nanobulbelor facilitează direcționarea tumorilor, deoarece acestea pot fi observate cu ajutorul imagisticii cu ultrasunete”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri