Caută
Close this search box.

Trei proiectile explozive, găsite în pădurea Băneasa

suprafeţe împădurite

Un pădurar care făcea măsurători în pădurea Băneasa din judeţul Giurgiu a descoperit, duminică un proiectil exploziv vechi, pirotehniştii trimişi la faţa locului identificând, în urma cercetării terenului cu ajutorul unui aparat de detecţie, alte două proiectile. De la începutul anului, muniţie veche a fost descoperită în nouă localităţi din judeţul Giurgiu, inclusiv în municipiul reşedinţă de judeţ.

„În urma unor măsurători efectuate în pădurea Băneasa, pădurarul şi lucrătorii care îl însoţeau au descoperit un obiect ce părea a fi un proiectil. Unul dintre aceştia a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor. Pirotehnicienii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat faptul că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 76 mm. Aceştia au folosit un aparat de detecţie şi au cercetat terenul din zona respectivă descoperind încă două proiectile explozive de calibrul 76 şi 100 mm”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.
Muniţia a fost ridicată şi transportată pentru a fi distrusă în poligon.

De la începutul acestui an, în nouă localităţi din judeţul Giurgiu au mai fost găsite elemente vechi de muniţie, fiind vorba despre municipiul Giurgiu şi localităţile, Mihai Bravu, Băneasa, Comana, Frasinu, Copaciu, Falaştoaca, Frăteşti şi Ghimpaţi.
Astfel, pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu au mai ridicat: două bombe de aruncător de calibrul 82 mm şi 120 mm; patru proiectile explozive de calibrul 76 mm şi 152 mm; un proiectil perforant de calibrul 100 mm; două cartuşe de infanterie de calibrul 7,62 mm şi 7,92 mm; un focos fuzant de proiectil, 12 cartuşe de infanterie, de calibrul 7,92 mm şi trei tuburi cartuş de infanterie de calibrul 7,92 mm.
Specialiştii le recomandă celor care fac astfel de descoperiri să sune numărul de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri