Caută
Close this search box.

Ucraina evacuează civilii din Herson și Nikolaev. Cadavre, arse de ruşi la groapa de gunoi

Ucraina urmează să evacueze civili din zonele recent eliberate din regiunile Herson și Nikolaev.

Locuitorii din cele două regiuni sudice au fost sfătuiți să se mute în zone mai sigure din centrul și vestul țării, pe fondul temerilor că daunele aduse infrastructurii cauzate de război sunt prea grave pentru ca oamenii să suporte iarna care vine, notează The Guardian.

Procuratura generală a Ucrainei a declarat că oficialii săi au identificat patru locații în care forțele ruse au torturat deținuți în orașul Herson. Astfel, forțele ruse ar fi „înființat pseudo-agenții de aplicare a legii” în centrele de detenție preventivă și într-o secție de poliție înainte ca trupele să se retragă din orașul din sudul Ucrainei.

Trupele ruse au fost acuzate că au ars cadavre la o groapă de gunoi de la marginea Hersonului în timpul ocupației lor. Locuitorii și muncitorii de la fața locului au declarat pentru The Guardian că au văzut camioane rusești sosind acolo, încărcate cu saci negri care erau apoi incendiați. Aerul se umplea atunci de un nor mare de fum și un miros terifiant de carne arsă.

Încercările Ucrainei de avansa și a recuceri orașul din sud au început la sfârșitul lunii iunie, când rachetele cu rază lungă de acțiune Himars, fabricate în SUA, au ajuns în sfârșit pe una dintre liniile de front de acolo. Kievul le-a folosit pentru a avaria grav podurile de peste Nipru, pentru a distruge depozitele de muniții rusești și pentru a lovi artileria și forțele inamice.

Citeşte şi: Preţul petrolului este la un minimum al ultimelor 10 luni

Pe de altă parte, Kremlinul s-a declarat îngrijorat de ceea ce a pretins a fi bombardamentul ucrainean asupra centralei nucleare Zaporojie, care se află sub controlul Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri