Caută
Close this search box.

USR îşi propune să conducă un pol de dreapta la alegerile din 2024. Programul lui Drulă

drulă

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, și-a prezentat în faţa Comitetului Politic programul pentru cei 4 ani de mandat la conducerea Uniunii.

Obiectivul lui Cătălin Drulă este readucerea USR la guvernare după alegerile din 2024 și realizarea unor proiecte de infrastructură inițiate în perioada în care a condus Ministerul Transporturilor.

În același timp, șeful USR vorbește și despre o reformare a bugetului de stat, dar și despre investiții în spitale regionale și școli.

„Noul USR este liderul Opoziţiei din România. Suntem singura alternativă reală, democratică la guvernarea PSD-PNL. În ultimul an, am adus la lumină abuzurile şi corupţia guvernării, am oprit legile noii securităţi naţionale şi majorarea nedreaptă a salariilor parlamentarilor. Am luptat cu impostura de la vârful Educaţiei, cu afaceriştii de la Interne, cu rusofilii de la Apărare, concediile pe bani publici de la Sănătate sau nedreptatea de la Muncă. Propunem soluţii mai bune pentru reducerea facturilor la curent, limitarea inflaţiei şi oprirea risipei din bani publici”, se susţine în document.

„Noul USR vrea să unească toate forţele din societate care îşi doresc o Românie corectă şi prosperă şi să conducă un pol de
dreapta autentic la alegerile din 2024”, se mai arată în document, menţionându-se ca obiective politice: revenirea la guvernare şi reforme reale.

Citeşte şi: Uniunea Europeană denunţă ”şantajul” Budapestei în negocierea deblocării fondurilor europene

„Într-un mandat de opt luni la guvernare, USR a pus bazele modernizării României pentru următorul deceniu prin Programul
Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 30 de miliarde de euro pentru autostrăzi, spitale regionale, şcoli moderne, pensii corecte, digitalizarea administraţiei şi multe altele. Este cel mai amplu program de reforme al României după 1989 şi vedem că PSD şi PNL sunt incapabile să guverneze în folosul oamenilor. După zeci de ani în care nu au construit nimic altceva decât o reţea de clientelism, oamenii care muncesc onest în această ţară au nevoie de un stat care să le fie partener. Şi pentru asta e nevoie ca noul USR să dea premierul în 2024. Doar în felul acesta putem avea garanţia implementării politicilor liberale corecte pentru viitorul României”, se mai arată în program.

De asemenea, USR îşi propune şi extinderea administraţiei locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri