Caută
Close this search box.

Vicecancelarul Austriei susține aderarea României și Bulgariei la Schengen, în pofida opoziției cancelarului și a ministrului de interne

spaţiul schengen

Vicecancelarul austriac Werner Kogler, lider al partidului Verzii, partener al conservatorilor la guvernare, spune că susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, nefiind de acord cu poziția ministrului de Interne, Gerhard Karner, și a cancelarul Karl Nehammer, conform publicației Kurier. Cei doi au anunțat că sunt împotriva primirii României și Bulgariei în Schengen și s-ar putea opune prin veto.

„Austria susține în continuare oficial Croația, precum și România și Bulgaria pentru aderarea la spațiul Schengen”, a declarat vineri vicecancelarul austriac Werner Kogler.

Publicația austriacă amintește că ministrul român de Interne, Lucian Bode, a mers recent la Viena pentru a discuta cu omologul său Gerhard Karner despre aderarea României la Schengen.

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a declarat în urmă cu o săptămână că țara sa nu va fi de acord cu extinderea deoarece „sistemul este disfuncțional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri