Caută
Close this search box.

VIDEO Protest în stradă, la Mioveni, la uzinele Dacia Renault

protest

Sunt mii de salariaţi de la uzinele Dacia Renault, în Mioveni, la un protest privind nerespectarea promisiunilor guvernamentale, privind modificarea legislaţiei Muncii.

Manifestaţia are loc pe platoul Casei de Cultură din oraş, conform Ziare.com. Poliția Locală Mioveni a făcut un apel la cetățeni să nu tranziteze zona unde se organizează protestul, conform Jurnalul.ro.

Salariații de la Dacia sunt nemulțumiți și în ceea ce privește lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la Energie.

„Protestăm pentru că guvernanții nu au luat nicio măsură pentru a proteja și susține locurile de muncă. Protestul nostru este legat și de faptul că dorim plafonarea facturilor la utilități.

În ceea ce privește legislația muncii, avem multe propuneri de modificări. Însă cererea principală aici este aceea de a putea face contracte colective de muncă la nivel sectorial și național.

Din păcate, România este singura țară membră a Uniunii Europene care nu are un contract la nivel național. Printr-un asemenea contract colectiv, s-ar stabili niște drepturi minimale ce ar fi garantate, precum plata orelor suplimentare sau numărul minim de 21 de zile de concediu anual, așa cum era până în 2011.

Sunt companii în România ce nu respectă aceste drepturi. Contractul colectiv de muncă la nivel național ar acoperi toate ramurile”, a declarat pentru ziarul Adevărul Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Automobile Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri