Caută
Close this search box.

VIDEO Ucraina, noi bombardamente. Cel puţin trei explozii la Kiev

ucraina

Cel puţin trei persoane au murit la Kiev şi şase au fost rănite, după un nou atac masiv cu rachete al Rusiei, care a vizat întreg teritoriul ţării şi a cauzat întreruperi ale energiei electrice şi alimentării cu apă.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi şase rănite în urma unui atac cu rachete ruseşti la Kiev, potrivit administraţiei oraşului.

Oleksii Kuleba, şeful administraţiei militare regionale, a declarat că întreaga regiune a Kievului a rămas fără electricitate, după ce loviturile aeriene ale Moscovei au vizat infrastructura critică.

Primarul Kievului, Vitali Klitciko, a transmis de asemenea că alimentarea cu apă a oraşului a fost întreruptă.

La rândul său, primarul oraşul Liov, Andrii Sadovii, a anunţat că întreaga localitate din vestul ţării, aflată în apropiere de graniţa cu Polonia, este fără lumină. Sadovii a avertizat de asemenea că vor exista întreruperi şi în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a oraşului.

Firma ucraineană de energie nucleară, Energoatom, a anunţat că mai multe unităţi au fost oprite la centrala nucleară Pivdennoukrainsk, din sudul Ucrainei.

Un purtător de cuvânt al Energoatom a declarat: „Totul este în regulă cu centrala. Nu este generată energie electrică”.

Autorităţile din Kiev au anunţat că cel puţin o persoană a fost ucisă de cel mai recent atac rusesc asupra capitalei, scrie „The Guardian”.

O altă persoană a fost rănită în urma unui bombardament care a avariat o clădire cu două etaje, potrivit guvernului militar al oraşului.

Au fost auzite explozii în Liov şi Kremenciuk, în regiunea Poltava. De asemenea, au fost raportate întreruperi de energie electrică pe întreg teritoriul Ucrainei.

Populaţiei i s-a cerut să rămână în adăposturi. Kuleba cere sisteme de apărare antiaeriană cât mai repede posibil

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut ca Ucraina să primească „toate sistemele de apărare aeriană necesare, cât mai curând posibil”, în urma noilor atacuri ruseşti cu rachete.

Moscova a lansat „o nouă teroare cu rachete” împotriva Kievului şi a altor oraşe ucrainene pentru a „sărbători” recunoaşterea de către Parlamentul European a Rusiei ca stat terorist, a declarat Kuleba, pe Twitter, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri