Caută
Close this search box.

Zelenski: Anchetatorii au documentat deja peste 400 de crime de război rusești în Herson

Forțele ruse au distrus infrastructura orașului Herson, din sudul Ucrainei, înainte de a se retrage. Autoritățile lucrează pentru a restabili viața normală în oraș.

Volodimir Zelenski i-a acuzat pe soldații ruși de crime de război și de uciderea civililor în Herson. „Anchetatorii au documentat deja peste 400 de crime de război rusești. Au fost găsite cadavre ale unor civili și militari morți. Armata rusă a lăsat în urmă aceleași atrocități pe care le-au făcut și în alte regiuni ale țării în care au intrat” .

Primarul din Herson a spus că situația umanitară este „severă” din cauza lipsei de apă, medicamente și pâine. Zelenski a spus că autoritățile s-au ocupat de aproape 2.000 de mine, fire de declanșare și obuze neexplodate lăsate de trupele ruse.

Oamenii sărbătoresc eliberarea orașului Herson

Autoritățile fac eforturi pentru a restabili alimentarea cu energie în regiune.

În satele din afara Hersonului care au ocupate, Pravdine și Snihurivka, localnicii care se întorceau la casele lor i-au îmbrățișat pe soldații ucraineni aflați în zonă și pe vecinii lor, unii neputând să-și rețină lacrimile. „Victorie, în sfârșit!” a spus un localnic.

Citește și: Secretarul Trezoreriei SUA: Încetarea războiului dus de Rusia, cel mai bun lucru pentru economie

Președintele Zelenski a adăugat că 226 de așezări din regiunea Herson vor fi reabilitate și vor putea fi locuite de 100.000 de rezidenți, transmite TVR info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri