Acuzat de plagiat, absolvent al Academiei SRI, conduce institutul care a făcut platforma CJ Timiş

plagiat

Adrian Victor Vevera, acuzat de plagiat, absolvent al Academiei SRI, a fost proptit la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică din București, sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului, de PNL.

INCDI are ca obiect de activitate „efectuarea de cercetări științifice și dezvoltări tehnologice în domeniul IT&C” și desfășoară, printre altele, „activități de informatizare a administrației publice”.

Directorul General al ICI București este dr. ing. Adrian Victor Vevera. Potrivit unui articol din HotNews.ro, în 2020, Victor Vevera a fost numit fără concurs în această funcție, de PNL, deși cu un an înainte fusese reclamat la CNATDCU, pentru suspiciuni de plagiere a tezei de doctorat, chiar de către instituția care i-a acordat titlul de doctor: Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), din subordinea SRI, scrie Tion.

Conform raportului Comisiei de analiză, cca. 50% din teza de doctorat a lui Victor Vevera a fost plagiată. Ulterior, Vevera a chemat în judecată Ministerul Educației Naționale și ANIMV, însă Tribunalul București a respins cererea acestuia, considerând acțiunea ca fiind inadmisibilă.

Anterior, același Victor Vevera a lucrat și în serviciul de informații DIPI, al Ministerului de Interne, fostul „Doi și-un sfert”.

În trecut, Victor Vevera a fost consilierul lui Emil Boc, pe când acesta era premier, iar din această postură a ajuns la conducerea companiei Transelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *