Arderile ilegale de deșeuri ar putea să nu mai fie sancționate penal în România

incendiu

Ne întoarcem de unde am plecat. Arderile ilegale de deșeuri ar putea să nu mai fie sancționate penal în România. Reprezentanții coaliției de guvernare din comisia de mediu a Camerei Deputaților au votat un amendament la legea de aprobare a ordonanței de urgență a guvernului privind regimul deșeurilor care prevede sancționarea penală pentru infracțiunile din acest domeniu doar „atunci când cantitatea sau impactul asupra mediului sau asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu pot fi neglijate”, potrivit Europa FM.

Deputatul USR Diana Buzoianu atrage atenția că, dacă legea va trece în forma actuală, procurorii vor trebuie să demonstreze că arderea unor deșeuri are un impact semnificativ asupra sănătății sau mediului.

Practic, legea va dezincrimina arderile de deșeuri, spune Oana Neneciu, de la platforma pentru măsurarea nivelului de poluare AerLive:

Ne întoarcem practic de unde am plecat, adică nu se mai incriminează penal arderile deșeurilor și îngroparea lor și depozitarea ilegală. Practic, ajungem din nou la niște amenzi care se dau sau nu se dau și care în general nu se plătesc. Nu reușim să rezolvăm absolut nimic dacă vorbim de fenomenul arderilor ilegale de deșeuri care are loc deja e din ce în ce mai intensiv în comune, sate, pe lângă orașe, peste tot în Ilfov și care afectează foarte tare calitatea aerului din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *