Caută
Close this search box.

Corina Crețu, la 33 de ani de la Revoluția Română: Cu trecerea timpului, jertfa românilor din decembrie 1989 capătă o semnificație tot mai mare

Corina Cretu

Europarlamentarul Corina Crețu (Pro România, S&D) a afirmat, la 33 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989 care a dus la căderea comunismului, că jertfa românilor care au căzut victime capătă o semnificație și mai mare mare cu trecerea timpului, referindu-se la beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană și la NATO de care se bucură acum țara noastră.

Se împlinesc, zilele acestea, 33 de ani de la prăbușirea regimului comunist din România. Peste o mie de români au căzut victime represaliilor, dintre care câteva sute și-au pierdut viața. Cu trecerea timpului, jertfa lor capătă o semnificație tot mai mare. Mulțumită lor și celor care au avut curajul să înfrunte un aparat de stat represiv, astăzi trăim în libertate și suntem membri ai NATO și ai Uniunii Europene. Dincolo de nemulțumirile inerente privind tranziția si crizele cu care ne confruntam, ne bucurăm astăzi de dreptul de a circula liber, de a ne stabili, de a munci și de a învăța oriunde dorim în Europa”, a scris Crețu, într-o postare pe Facebook.

“Lor le datorăm mult din ceea ce este România astăzi”, a continuat ea.

Potrivit eurodeputatul român, în memoria victimelor și în numele generațiilor viitoare, trebuie să ducem mai departe speranțele de atunci ale poporului român.

“Responsabilitatea e a noastră, iar orice pas înapoi este o întinare a idealurilor care ne-au animat pe toți la finele anului 1989 și pentru care ei au dat totul. Nu vă vom uita niciodată!”, a conchis Corina Crețu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri