Caută
Close this search box.

Cum îţi poate afecta zăpada inima

Asociația Americană a Inimii avertizează că activitatea de curăţare a zăpezii cu lopata poate prezenta riscuri crescute de apariție a unui eveniment cardiac.

Curățarea trotuarelor și a aleilor de zăpadă poate fi esențială în timpul iernii, însă Asociația Americană a Inimii, cea mai importantă organizație non-profit din lume care se concentrează pe sănătatea inimii și a creierului pentru toți, îndeamnă la prudență atunci când se ridică lopata sau chiar când se pornește mașina de curățat zăpada. Cercetările arată că multe persoane se pot confrunta cu un risc crescut de atac de cord sau de stop cardiac subit după ce au dat la lopată din greu, potrivit eurekalert.org.

Autorul principal al acestei declarații științifice și voluntar de lungă durată al Asociației Americane a Inimii, Barry Franklin, Ph.D., FAHA, este unul dintre cei mai importanți experți în știința care stă la baza riscurilor cardiovasculare ale lopătarii zăpezii. El este autorul mai multor studii pe această temă, estimând că sute de persoane mor în fiecare an în SUA în timpul sau imediat după îndepărtarea zăpezii.

Să dai cu lopata puțină zăpadă de pe trotuar poate să nu pară o muncă grea. Cu toate acestea, efortul de a lopăta zăpada grea poate fi la fel de solicitant sau chiar mai solicitant pentru inimă decât efectuarea unui test de efort pe bandă rulantă, potrivit cercetărilor pe care le-am efectuat„, a declarat Franklin, profesor de medicină internă la Oakland University William Beaumont School of Medicine din Royal Oak, Michigan. „De exemplu, după numai două minute de lopată de zăpadă, frecvența cardiacă a participanților la studiu a depășit 85% din frecvența cardiacă maximă, care este un nivel mai frecvent așteptat în timpul testelor de exerciții aerobice intense. Impactul este cel mai dur asupra acelor persoane care sunt cel mai puțin în formă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri