Caută
Close this search box.

Der Standard: Austriecii de la OMV au renunțat la gazele din Marea Neagră ca să nu irite Rusia

Austriecii de la OMV ar fi renunțat la gazele din Marea Neagră pentru a nu irita Rusia, scrie publicație vieneză Dar Standard, care amintește că Austria și România sunt strâns legate din punct de vedere economic.

Austria şi România sunt strâns legate din punct de vedere economic. OMV are un rol special de jucat aici.

Odată cu preluarea majoritară a companiei de petrol şi gaze Petrom, în 2004, compania parţial deţinută de statul austriac a devenit unul dintre cei mai mari investitori din România, iar acum, după veto-ul austriac pentru intrarea României în Schengen, se confruntă cu apeluri la boicot în ţară şi alte acuzaţii.

Una dintre acestea se referă la Neptun, un imens câmp de gaze din Marea Neagră, scrie Der Standard, potrivit News.

După veto-ul la Schengen, presa română a speculat că atitudinea ezitantă a austriecilor ar putea avea legătură cu relaţiile strânse dintre OMV şi Gazprom sau Lukoil. Aceasta din urmă nu este activă doar în domeniul petrolului, ci are şi activităţi în domeniul gazelor, este listată la bursa de la Londra şi, spre deosebire de Gazprom sau Rosneft, nu este o companie de stat.

Reamintim că fostul director general al Lukoil, Rawil Maganov, a murit la începutul lunii septembrie în urma unei presupuse căderi de la fereastra unui spital din Moscova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri