Caută
Close this search box.

Fonduri europene: Ministerul Dezvoltării anunţă că a depăşit ţinta de absorbţie a Programului Operaţional Regional

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat miercuri că a fost atinsă şi depăşită ţinta de dezangajare şi absorbţie a Programului Operaţional Regional (POR) pentru anul 2022.

„Deşi ţinta de absorbţie a crescut semnificativ faţă de anul trecut şi, în ciuda dificultăţilor create din cauza lipsei de resurse umane în această direcţie a Ministerului Dezvoltării, am reuşit să atingem şi să depăşim ţintele de dezangajare şi de absorbţie a fondurilor europene disponibile prin POR şi pentru acest an. Acest lucru înseamnă că am reuşit să cheltuim fiecare euro disponibil pentru investiţii care dezvoltă localităţile din România”, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, citat de Agerpres.

Ţinta de dezangajare, în creştere faţă de anul trecut, a fost de 1,17 miliarde de euro şi a fost atinsă şi depăşită.

Ministerul, prin Autoritatea de Management POR 2014-2020, a efectuat, în 2022, plăţi către beneficiari în valoare de peste 1,77 miliarde de euro, din care 1,55 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi 0,22 miliarde de euro cofinanţare din bugetul de stat, se arată în comunicat.

Ministrul a amintit că în cei doi ani ai mandatului său, ţinta de absorbţie a fost atinsă şi depăşită semnificativ – pentru anul 2022, aceasta însemnând un plus de 357 milioane de euro, care va ajuta la atingerea ţintei pentru anul 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri