Caută
Close this search box.

India, în alertă, pe măsură ce valul de Covid-19 mătură China

covid

Ministrul Sănătății din India a sfătuit publicul să ia măsuri de precauție împotriva Covid-19, inclusiv vaccinarea și purtarea măștilor, deoarece țara rămâne în alertă, pentru potențiale noi variante care ar putea apărea din valul de infecții care mătură China vecină.

Ministrul Sănătății, Mansukh Mandaviya, a declarat în Parlament că India va începe să testeze aleatoriu 2% dintre călătorii internaționali care sosesc pe aeroporturile țării, după ce a cerut autorităților regionale să trimită probe pozitive, la laboratoarele care monitorizează noile tulpini de Covid.

„Statelor li s-a spus să conștientizeze oamenii, cu privire la nevoia de purtare a măștilor, folosirea dezinfectantelor pentru mâini, menţinerea igienei respiratorii și distanțarea socială”, a spus Mandaviya, în timp ce îi încuraja pe indieni să fac vaccin sau vaccinuri de rapel.

Vorbind la o întâlnire pentru a analiza situația Covid din țară, pe fondul creșterii cazurilor în mai multe națiuni asiatice, Mandaviya a spus:

„Covidul nu s-a încheiat încă. Le-am ordonat tuturor celor implicați să fie în alertă și să întărească supravegherea.”

India, o țară de 1,3 miliarde de locuitori, și-a relaxat restricțiile Covid la începutul acestui an, după o scădere a infecțiilor. Oamenii au încetat în mare parte să mai poarte masca de protecţie afară.

Avertismentele ministrului indian vin în timp ce China se pregătește ca infecțiile să se răspândească din cele mai mari orașe, în zonele sale rurale vaste, după ieșirea sa grăbită și nepregătită din strategia zero-Covid, la începutul acestei luni.

Miercuri, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea cazurilor în China, subliniind că este îngrijorat de „raporările în creștere ale bolilor severe”.

„Pentru a face o evaluare cuprinzătoare a riscului situației la fața locului, OMS are nevoie de informații mai detaliate despre severitatea bolii, internările în spital și cerințele pentru sprijinul în UTI”, a declarat Tedros.

Creșterea ar putea duce la aproape 1 milion de decese în China, potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută, care a adăugat că aceasta ar putea supraîncărca multe sisteme locale de sănătate din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri