Caută
Close this search box.

Laura Codruţa Kovesi, protocoalele SRI şi Daniel Morar

Laura Codruța Kovesi susţinea în 2018, la Europa FM, că era necesară existența unui protocol de cooperare între Parchete și SRI.

În 2009, nu existau echipamente de interceptare la structurile de Parchet, spunând că, la vremea aceea, trebuiau găsite soluții.

„Dacă ne raportăm la anul 2009, erau structuri de Parchet în România care nu aveau un reportofon, care să facă o înregistrare ambientală, când nu aveam decizia CCR care spunea că procurorul sau polițistul pune în aplicare autorizația de interceptare, și nu existau dispozitive de interceptare la structurile de Parchet, așa cum existau doar la DNA. S-a simțit nevoia unui astfel de protocol, pentru a armoniza procedurile”.

Astăzi, Eduard Hellvig, şeful SRI, a scos din arhivele instituţiei pe care o conduce scrisoarea trimisă de Daniel Morar, în 2009, la SRI. Era anul în care Laura Codruţa Kovesi semnase protocolul ilegal cu instituţia condusă astăzi de Hellvig.

Daniel Morar le atrăgea atenţia şefilor SRI să nu trimită informări Laurei Kovesi, ci acestea să ajungă legal direct la DNA.

„Îmi pare rău pentru dna Codruța Koveși și chiar mă amuză (că văd că se tot zbate cu protocolul SRI semnat de ea), dar dl. Hellvig (care nu era șeful SRI în 2009) a cotrobăit acum prin arhivele SRI și a găsit scrisoarea de “mumu” pe care dl. Morar a trimis-o la SRI atunci când dna Koveși a semnat protocolul ilegal cu SRI în 2009.

În scrisoare, dl Morar spune să nu se trimită informările SRI la Dna Koveși, ci legal, direct la instituția DNA, așa cum este prevăzut de lege și acum, și că prevederile protocolului trebuie refăcute.

SRI (prin Dl Maior, dl Coldea) a ignorat atunci solicitările lui Dl. Morar și a continuat, în baza protocolului făcut direct cu dna Kovesi, să transmită toate informările la Kovesi deși ea nu avea nicio treabă legală cu asta.

Drept pentru care arunci când a prins protocoalele la CCR, dl Morar le-a desființat. End of story.

Mă bucur că arhiva SRI încă funcționează pe documente înspre probarea adevărului factual”, scrie Sorima Matei pe contul ei de Facebook, unde publică Protocolul declasificat dintre Kovesi şi SRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri