Caută
Close this search box.

Mapamondul tremură de teama unui nou val de Covid

focare de COVID-19

Oficialii și experții mondiali în Sănătate, din afara Chinei, urmăresc cu atenţie o creștere a COVID-19, îngrijorați că o națiune de 1,4 miliarde de oameni este vaccinată inadecvat și ar putea să nu aibă instrumentele de asistență medicală, pentru a trata un val de boli, care se estimează că va ucide mai mult de un milion de oameni, până în anul 2023.

Unii oficiali americani și europeni se străduiesc să-și dea seama cum sau dacă pot contribui la atenuarea unei crize despre care se tem că va afecta economia globală, va constrânge și mai mult lanțurile de aprovizionare corporative și va genera noi variante de coronavirus, conform Reuters.

„Am precizat că suntem pregătiți să ajutăm în orice mod pe care l-ar considera acceptabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby.

Pregătirea în avans a sistemului de Sănătate, colectarea de date precisă și partajată și comunicarea deschisă sunt toate importante, pentru a lupta împotriva infecțiilor în masă cu coronavirus, spun experții în Sănătate din țări din afara Chinei, care s-au luptat cu propriile valuri de COVID.

Multe dintre aceste elemente par să lipsească în China, spun ei.

Președintele Xi Jinping a insistat de mult timp că sistemul de partid unic al țării este cel mai potrivit pentru a face față bolii și că vaccinurile chineze sunt superioare omologilor occidentali, în ciuda unor dovezi care arată contrariul.

Guvernele democratice se află într-un punct dificil din punct de vedere diplomatic, dorind să ajute la stoparea unei crize în plină dezvoltare, cu implicații economice și de Sănătate, la nivel mondial și intern, într-un mod pe care guvernul chinez ar putea fi dispus să îl accepte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri