Caută
Close this search box.

Nava spațială Soyuz, andocată la Stația Spațială Internațională, scurgere destul de semnificativă de lichid de răcire

soyuz

A fost descoperită o scurgere de lichid de răcire, la nava spațială Soyuz MS-22, în prezent andocată la Stația Spațială Internațională. O cursă în spațiu, planificată de agen’ia spa’ial[ rus[ Roscosmos, a fost din acest motiv anulată.

Rob Navias, de la NASA, vorbind la emisiunea NASA TV, a numit-o o scurgere „destul de semnificativă”. Imaginile live din timpul transmisiei au arătat lichid care curge din Soyuz. Navias a spus că scurgerea a fost observată pentru prima dată în jurul orei 7:45 ET.

Nava spațială Soyuz este andocat[ pe segmentul rus al ISS.

Navias a spus că motivul scurgerii de lichid de răcire este „necunoscut și efectul în acest moment la fel, deoarece managerii ruși continuă să analizeze datele și să se consulte atât cu managerii, cât și cu inginerii NASA”.

El a spus că astronauții din stația spațială „nu au fost niciodată în pericol”.

„Nu s-au luat decizii cu privire la integritatea Soyuz MS-22 sau care va fi următorul curs de acțiune”, a adăugat el, citat de CNN.

Soyuz MS-22 l-a transportat pe astronautul NASA, Frank Rubio, și doi cosmonauți ruși, la ISS, pe 21 septembrie, și este programat să-i aducă înapoi, pe Pământ, la sfârșitul lunii martie.

În pofida războiului din Ucraina, pe Staţia Spaţială Internaţională, astronauţii ruşi şi americani, precum şi Roscosmos şi NASA, continuă să lucreze împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri