Caută
Close this search box.

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului, afectat de incendiu, va fi consolidat

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului

Palatul Arhiepiscopal, afectat de incendiul din luna octombrie, va fi consolidat. Lucrările ar putea dura doi ani, a anunţat arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că Palatul Arhiepiscopal oricum trebuia consolidat şi dacă nu ar fi fost afectat de incendiu.

“Aceasta a îngăduit Dumnezeu să fie. Eram oricum pregătiţi de consolidare. Vom face consolidare. Am avut şi asigurare, am primit banii de asigurare şi vom face consolidarea şi acoperişul mai bun decât a fost.

Oricum trebuia să fie refăcut, astfel încât credem că anul acesta nou va fi un an foarte folositor şi rodnic pentru noi”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului, conform News.ro.

Întrebat dacă au fost despăgubiţi în proporţie de 100% de firma de asigurări, ÎPS Teodosie a răspuns:

“Nu chiar 100%, dar ne mai ajută şi credincioşii noştri”.

El a menţionat că lucrările de restaurare ar putea dura doi ani.

“Toată restaurarea durează doi ani. În primul rând vom face acoperişul, vom consolida şi după aceea vom face tot ce este de făcut”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Un puternic incendiu a izbucnit, în luna octombrie, la mansarda Palatului Arhiepiscopal. În urma incendiului, nu au fost victime sau persoane care să necesite transportul la spital. Focul a distrus mansarda clădirii pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi.

În momentul izbucnirii incendiului la mansardă se aflau 15-16 călugări, care au reuşit să se evacueze. De asemenea, atunci când pompierii au fost chemaţi pentru stingerea flăcărilor, ÎPS Teodosie oficia o slujbă la Catedrala Arhiepiscopală, aflată în apropiere.

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului a fost construit în stil neobizantin, în urmă cu aproape o sută de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri