Caută
Close this search box.

România TV a fost exclusă din grilă în Republica Moldova

Postul România TV a fost exclus din grila de posturi retransmise prin rețele de cablu în Republica Moldova.

România TV a dispărut concomitent din reţelele de cablu, după ce mai multor televiziuni pro-ruse li s-a ridicat licenţa.

Comisia pentru Situații Excepționale, condusă de premierul Natalia Gavrilița, a suspendat, pe durata stării de urgență, licența de emisie a șase posturi de televiziune – Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6, coordonate se pare de milionarii fugari.

Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea.

„Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privinţa acestor posturi, care arata lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din ţară şi a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, şi vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea”, a punctat Maia Sandu într-un comunicat al Serviciului de presă al instituţiei prezidenţiale.

Șeful SIS, Alexandru Musteața, susține că decizia CSE de suspendare a șase canale TV a fost una gândită și analizată foarte atent.

„Lumea bună se uita la Maia Sandu ca la marea speranţă; a Unirii cu România, a ruperii de Rusia, a democraţiei, a relansării economice. Bine vândută ca imagine, sprijinită pe fată de toată familia Soros, de SUA şi de UE, şefa de facto a Republicii Moldova se comportă în realitate fix invers decât e creionată în portretele idilice de presă.

Niciodată n-a dat, public, doi bani pe unirea cu România, ba dimpotrivă, s-a declarat profund suveranista. Bucureştiul e pentru ea fix locul de cerşeală, curent, gaze, bani, şcoli şi grădiniţe, tot ce apucă”, a izbucnit Victor Ciutacu.

„Economic, Moldova e un dezastru de când a preluat ea puterea; nu că înainte ar fi fost Rai, dar acum n-are nici bani de curent sau gaze pentru consumul casnic.

Cât despre democraţie, după ce şi-a pus şefa la Anticorupţie pe Telegram, oamenii ei au început să aresteze opozanţi direct din Parlament, să închidă afaceri după criteriul apartenentei politice”, încheie realizatorul România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri