Caută
Close this search box.

Scandal în Parlamentul european. Cine este spionul aflat în centrul Qatargate

Departamentul Trezoreriei

Un misterios spion marocan se află în centrul anchetei privind corupţia din Parlamentul european. După cercetările privind reţeaua de influenţă a Qatarului, investigaţiile au fost extinse la Maroc.

Mai ales asupra unui bărbat: Mohamed B, un agent DGED (Serviciul de Informații Externe al Marocului), deja identificat la Paris într-o altă anchetă, dar niciodată găsit.

Pe lângă dezvăluirile despre Qatargate și ancheta judiciară belgiană în acest caz de corupție și spălare de bani în care sunt implicați membri ai Parlamentului European, apare o nouă certitudine. Trebuie să vorbim acum și de un Marocgate.

Persoana aflată în centrul rețelei de corupție europarlamentare nu pare însă a fi grecoaica Eva Kaili, ci fostul europarlamentar socialist italian Pier Antonio Panzeri, fondatorul ONG-ului Fight Impunity, care pare a fi fost o rotiță esențială în reciclarea banilor primiți din Qatar și Maroc.

„O saga pe cât de gravă prin amploare, pe atât de consternantă prin faptul că ar fi putut avea loc atât de mult timp”, declara un eurodeputat. Chiar dacă nu îi sunt străine personajele anchetate, dintre care cinci sunt inculpate și trei încarcerate, eurodeputatul susţine că nu a avut nici o suspiciune în privința lor.

Pier Antonio Panzer, eurodeputatul socialist, se află în centrul celor două anchete, cea asupra Qatarului şi cealaltă, care priveşte Marocul. Un anchetator belgian care s-a confisat ziarului italian La Repubblica îl prezintă drept „un adevărat pericol pentru echilibrul democratic”.

Fight Impunity și Pier Antonio Panzeri au primit bani și din Maroc prin intermediul diplomatului Abderrahim Atmoun, în prezent ambasador în Polonia, potrivit anchetatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri