Caută
Close this search box.

Simona Halep jubilează. S-a aflat cine este cel care a manipulat roxadustat

simona halep

A fost descoperită persoana care a manipulat accidental roxadustat, din cauza căreia Simona Halep a fost depistată ca fiind dopată.

„Circumstanțe excepționale” – este încadrarea argumentată a avocaților Simonei Halep, care invocă „lipsa vinovăției sau neglijenței Simonei, care a fost sabotată neintenționat”.

Fostul număr 1 WTA are al doilea as în mânecă și poate scăpa definitiv de suspendare, conform ProSport.

Strategia apărării Simonei Halep este din ce în ce mai clară. Există speranțe că procesul de dopaj ar putea avea până la urmă un rezultat favorabil acesteia.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu «Evrenzo» (a căror substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, este baza demonstrației prin care avocații români și francezi ai Simonei particularizează apărarea, prin probe, teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante/Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS).

Probatoriul (totalitatea probelor adunate de agenția particulară de investigație și documentate de casele de avocatură română și franceză angajate de Halep) are calitatea argumentativă de a dovedi lipsa vinovăției și, în baza unei balanțe a probabilităților, considerată opțiunea cea mai posibilă.

Ar însemna astfel ca perioada de suspendare a Simonei Halep să fie pur şi simplu suprimată.

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant, ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, este solicitarea pe care avocații fostului număr 1 mondial au pregătit-o a fi susținută, personal, de româncă, în fața panelului de trei arbitri, constituit de Sports Resolutions, tribunalul independent londonez, unde constănțeanca va încerca să distrugă acuzația de dopaj cu Roxadustat.

Dacă trece cu bine de Sports Resolutions, Simona ar ajunge apoi la judecata Tribunalului de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri