Caută
Close this search box.

SRI a descretizat Dosarul Revoluţiei Române

Dosarul Revoluţiei Române

Dosarul despre implicarea cadrelor Departamentului Securității Statului în evenimentele din 1989 a fost desecretizat de SRI, la propunerea directorului Eduard Hellvig.

consultă dosarul aici

”Dosarul declasificat a făcut parte din investigațiile Comisiei “Decembrie 1989”, instituită în anul 1991 la nivelul Senatului României cu scopul de a cerceta evenimentele din Bucureşti şi din ţară din perioada 1-31 decembrie 1989.

Declasificarea dosarului face parte din proiectul anunţat anterior de conducerea SRI de a aduce la lumină întregul set de documente cu privire la evenimentele din 1989, în spiritul unei depline transparenţe, cu scopul de a oferi cercetătorilor şi istoricilor instrumente de cunoaştere asupra perioadei în cauză”, precizează SRI.

„Înțelegerea prețului pe care unii oameni l-au plătit pentru aceste idealuri (ale Revoluției -n.n.) nu se poate realiza complet în absența unui concept-cheie: adevărul! Și mă refer aici, în primul rând, la adevărul privitor la evenimentele sângeroase din 1989”, a declarat directorul SRI, Eduard Hellvig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri