Caută
Close this search box.

Timişoara va primi premiul Melina Mercouri, în valoare de 1,5 milioane de euro pentru programul Capitală Europeană a Culturii

pnl timiş

Primăria Municipiului Timişoara a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene vor propune decernarea premiului Melina Mercouri, Timişoarei. Premiul are o valoare de 1,5 milioane de euro şi este acordat pentru programul Timişoara, Capitală Europeană a Culturii.

Mă bucură această recunoaştere a Comisiei Europene, pentru că acest premiu prestigios se acordă doar oraşelor care sunt cu adevărat pregătite pentru anul Capitalei Culturale. Nu este un premiu care vine la pachet cu titlul câştigat, ci este un premiu care evidenţiază calitatea muncii depuse. Este premiul fiecărui timişorean care a crezut în proiectul Capitalei Culturale şi a pus umărul la această reuşită. Anul viitor este şansa noastră istorică de a promova Timişoara şi România în Europa şi sunt convins că 2023 va schimba nu doar viaţa culturală a oraşului, ci Timişoara pe de-a întregul. Acest premiu este recunoaşterea eforturilor depuse de întreaga echipă, pentru care le mulţumesc”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Primăriei Timişoara.

Banii ar urma să sosească la Timişoara în luna martie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri