Caută
Close this search box.

VIDEO UPDATES Un autocar s-a zdrobit în Pasajul Unirii, mai multe victime. Pasager în stop cardio-respirator

pasajul unirii

Un nou accident a avut loc chiar acum, în Pasajul Unirii, în care a fost implicat un autocar plin cu turişti greci.

16.38 Toni Greblă, prefectul Capitalei, susţine că accidentul s-ar fi putut produce din cauza unui aparat suplimentar de aer condiţionat instalat pe autocar, care ar fi prins limitatorul de înălţime.

16.30 Potrivit Protothema.gr, autocarul ar fi plecat din Volos, s-ar fi oprit apoi în Larissa şi, în fine, la Salonic, pentru a lua turiştii pe care urma să-i ducă în România, de Crăciun.

16.20 Şoferul autocarului, venit din Salonic, conducea non-stop, fără pauze, de 16 ore şi ar fi fost foarte obosit. El a dat declaraţii amănunţite Poliţiei, după venirea unei translatoare de limbă greacă, pentru că nu ştia deloc engleză. Şoferul mergea vizibil greu, fiind probabil lovit la genunchi, în urma accidentului produs.

Autocarul avea un singur şofer, care plecase astăzi dimineaţă, din Grecia. Mâine ar urma să vină un alt autocar, din Grecia, să preia turiştii.

15.41: Bucureştenii au salvat grecii. În primele momente de după accident, trecătorii au fost cei care au intervenit la Pasajul Unirii, scoţându-i pe iarbă pe toţi cei 46 de pasageri, care plecaseră o zi, din ţară, în vacanţă de Sărbători.

15.37: Din relatările martorilor, şoferul autocarului a evitat un alt limitator, aflat la 50 de metri de cel lovit, apoi s-a îndreptat în viteză spre Pasajul Unirii, unde a încercat să repete metoda de eludare a limitatorului de înălţime, dar nu a reuşit.

15.18: Unul dintre răniţi, în vârstă de maximum 50 de ani, a decedat în drum spre Spitalul Floreasca, iar o femeie de 30 de ani, dusă la acelaşi spital, este în stare gravă. Sunt 22 de răniţi, la Floreasca au ajuns patru, iar la Spitalul Bagdasar-Arseni şase, dintre care doi copii. În total, victimele sunt internate la şase spitale din Capitală. Au fost implicaţi în accident 48 de pasageri greci, cu tot cu şofer.
===

În urma impactului, geamurile autocarului au fost sparte. Patru turişti se află la spital, în stare gravă. Mai multe persoane au fost rănite. Limitatorul de înălţime din metal, de la intrarea în pasaj, s-a despins. Aproape toate geamurile autocarului s-au spart.

Şeful DSU, Raed Arafat, este la faţa locului. Potrivit unui martor, sunt mai multe persoane rănite. ISU Bucureşti -Ilfov precizează că autocarul transporta cetăţeni greci şi, în urma impactului, patru sunt încarcerate.

autocarul transporta persoane de cetăţenie greacă şi a intrat în pasarela de acces în Pasajul Unirii. În autocar erau 47 ocupanţi, iar în urma accidentului patru persoane sunt încarcerate.

Au fost alertate 6 autospeciale SMURD, 6 SABIF şi Detaşamentul Special de Salvatori. Victimele sunt transportate la spitalele din apropiere.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat la Antena 3 este posibil ca autocarul să fi avut viteză.

El a afirmat că toate cele patru persoane încarcerate au fost scoase, iar din păcate două persoane sunt inconştiente şi au fost duse la spital.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat, conform News.ro, despre accidentul din Pasajul Unirii, că este posibil ca autocarul să fi avut viteză.

El a afirmat că toate cele patru persoane încarcerate au fost scoase, iar din păcate două persoane sunt inconştiente şi au fost duse la spital.

Toate victimele au fost transferate la spitalele din apropiere, Universitar şi Floreasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri