Caută
Close this search box.

A aruncat intenţionat, de pe o stâncă, o maşină Tesla, cu o femeie şi doi copii înăuntru

tesla

Un bărbat ar fi prăbuşit intenţionat, de pe o stâncă înaltă, pe autostrada de coastă a Pacificului, o maşină în care mai erau trei pasageri – o femeie şi doi copii, relatează CNN.

Toţi cei patru ocupanţi ai maşinii Tesla au supravieţuit miraculos după ce vehiculul a plonjat între 76 şi 91 de metri sub şoseaua pe care se afla şi a căzut într-o zonă stâncoasă de plajă, cunoscută sub numele de Devil’s Slide (Panta Dracului), la aproximativ 30 de kilometri sud de San Francisco.

Accidentul s-a petrecut luni dimineaţă, iar când poliţia şi echipele de salvare au venit la faţa locului au găsit doi adulţi şi doi copii într-o maşină Tesla. În afară de şofer, în automobil se aflau o femeie adultă, un băiat de 9 ani şi o fetiţă de 4 ani.

Toţi cei patru ocupanţi erau conştienţi, iar cei doi copii erau fixaţi în scaunele lor de maşină, care au rămas intacte. Pompierii au coborât în rapel pe stâncă şi i-au salvat mai întâi pe cei doi copii, în timp ce adulţii au fost ridicaţi cu ajutorul unui elicopter.

California Highway Patrol a postat o înregistrare video dramatică cu elicopterul din care un salvator coboară pe un cablu până la locul accidentului, în timp ce valurile se izbesc de stâncile de dedesubtÎn vârstă de 41 de ani, din California, acesta a fost arestat, conform CNN, informează News.ro..

Cu toţii au fost duşi apoi la un spital local, având răni grave, a declarat marţi poliţia rutieră, deşi iniţial Biroul şerifului din comitatul San Mateo anunţase, într-o postare pe reţelele sociale, că cei doi copii ar fi „nevătămaţi”.

Marţi, relaţia dintre şofer şi pasageri încă nu fusese clarificată.

„Pe baza dovezilor colectate, anchetatorii au dezvoltat cauzele probabile ale acestui incident şi au ajuns la concluzia că a fost un act intenţionat”, a mai spus poliţia rutieră a statului într-un comunicat în care anunţă arestarea şoferului.

Acesta a fost arestat pentru tentativă de omor şi punerea în pericol a copiilor. El va fi dus în închisoarea din comitatul San Mateo după ce îşi va încheia tratamentul în spital.

Maşina Tesla, de culoare albă, cu patru uşi, se deplasa spre sud pe Autostrada 1, când a ieşit de pe carosabil şi a plonjat cel puţin 76 de metri sub acel drum.

„Daunele suferite de vehicul ar indica faptul că acesta s-a lovit şi s-a răsturnat de mai multe ori”, a explicat un oficial. Maşina a aterizat la sol pe roţi.

Patrula rutieră a precizat marţi că funcţiile de conducere tehnologică ale Tesla nu au fost implicate în ceea ce a provocat accidentul.

„Nu s-a stabilit în ce mod de conducere se afla Tesla; cu toate acestea, acest lucru nu pare să fie un factor care să contribuie la acest incident”, a precizat patrula rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri