Conceptul se numește EctoLife și este rezultatul a peste 50 de ani de cercetări inovatoare efectuate de cercetători din întreaga lume.
Părinții vor putea verifica modul în care se dezvoltă bebelușii lor prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone.
Hashem Al-Ghaili a dezvăluit primele planuri pentru o fabrică umană care va putea crea până la 30.000 de copii pe an. Conceptul se numește EctoLife și este rezultatul a peste 50 de ani de cercetări revoluționare ale oamenilor de știință din întreaga lume, relatează Forbes, citat de alephnews.ro.
Al-Ghaili este un biotehnologician molecular yemenit. El este renumit în întreaga lume pentru videoclipurile sale științifice revoluționare. Prin proiectul său conceptual, omul de știință își propune să continue dezbaterea care va duce la abordarea prejudecăților și a controversei etice din jurul uterului artificial. În cadrul conceptului, părinții vor putea verifica modul în care se dezvoltă bebelușii lor prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone.
Între timp, bioreactoarele EctoLife vor produce toate substanțele necesare pentru embrioni.
Deși se află la nivel conceptual, proiectul se bazează pe realizări reale în domeniul uterului artificial. În 2017, oamenii de știință au crescut pentru prima dată un mamifer într-un uter artificial. Cu toate acestea, fătul nu se află tot timpul în el.
În 2021, oamenii de știință israelieni au îmbunătățit tehnologia. Aceștia au reușit să crească embrioni de șoarece timp de până la 11 zile în pântece artificiale. Ceea ce este remarcabil în legătură cu această realizare este că 11 zile reprezintă peste 50% din perioada de gestație a unui șoarece.
Oamenii de știință chinezi de la Institutul de Inginerie Biomedicală și Tehnologie din Suzhou lucrează în prezent la crearea unui uter artificial care poate purta copii din prima până în ultima zi.
La începutul anului 2022, Elon Musk a declarat că este timpul să înceapă să producă oameni în pântece artificiale. Acest lucru ar contribui la soluționarea problemei colapsului demografic și la colonizarea planetei Marte, spune el.
Proiectul ar rezolva, cred inițiatorii, problema cuplurilor infertile, a natalității, dar și a mamelor care se tem să poarte o sarcină și să dea naștere unui bebeluș.
Așadar, adio durerilor facerii și minunii de a da viață!