Caută
Close this search box.

Bitcoin a crescut cu circa 12% în această săptămână

Criptomonedele au crescut săptămâna aceasta, chiar dacă preţurile acţiunilor americane s-au retras pentru scurt timp după creşterile de după anul nou, iar o firmă importantă de creditare în criptomonede şi-a declarat falimentul, relatează CNBC.

Bitcoin a crescut cu aproximativ 12% în ultima săptămână, conform Coin Metrics, în timp ce ether a urcat cu 14%.

Prin comparaţie, doi dintre cei trei indici majori ai acţiunilor americane au avut o evoluţie negativă în această săptămână, care a fost scurtată pentru vacanţa Martin Luther King.

S&P 500 şi Doe Jones Industrial Average au scăzut cu 0,9% şi, respectiv, 2,9% la nivelul săptămânii. Nasdaq Composite a consemnat în schimb o evoluţie uşor ascendentă. De la începutul acestui an, Nasdaq a avansat cu 5%, potrivit News.ro.

Bitcoin şi ether au crescut cu 2,73%, respectiv 2,15%, în aceeaşi perioadă de patru zile.

Bitcoin pare că este tranzacţionat din nou împreună cu Nasdaq şi cu activele de risc, după ultimele luni de decuplare”, a declarat Sylvia Jablonski, CEO şi director de investiţii la ETF-urile Defiance.

”Aceasta este o veste bună pentru investitorii cripto, dacă inflaţia încetineşte şi Fed este mai aproape de încheierea ciclului de înăsprire a politicii monetare, activele de risc vor prinde aer proaspăt şi ar putea atrage investitorii înapoi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri