Caută
Close this search box.

Cercetătorii americani testează un tratament nou pentru sindromul ochiului uscat

scanarea ochilor

Cercetătorii americani testează un tratament nou pentru sindromul ochiului uscat, afecţiune care continuă să fie o provocare pentru oftalmologi.

Pacienţii care suferă de uscăciune oculară prezintă un risc mai mare de a-și răni corneea, notează cercetătorii de la Washington University School of Medicine din Saint Louis.

Un nou tratament i-ar putea ajuta să prevină complicațiile, arată un studiu american. Cercetătorii reamintesc că glandele lacrimale produc în permanență secrețiile care umezesc ochiul și care hrănesc și protejează corneea de agresiunile externe. Uscăciunea oculară e cauzată de probleme privind calitatea sau calitatea lacrimilor, iar tratamentele existente încearcă să reproducă secrețiile de la nivelul ochiului.

Însă, notează cercetătorii, picăturile hidratante menite a înlocui lacrimile funcționează doar în cazul a 10-15% dintre pacienți. Cercetătorii au încercat, prin urmare, să găsească un tratament țintit, studiind genele asociate funcționării corneei, la șoareci.

Au constatat că la șoarecii care sufereau de uscăciune oculară se activa exprimarea genei SPARC – și cu cât nivelul de proteină produsă era mai ridicat, cu atât mai mari erau șansele de vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri