Caută
Close this search box.

Dmitri Rogozin i-a trimis lui Emmanuel Macron o schijă scoasă din corpul său

dmitri rogozin

Dmitri Rogozin, fost vicepremier rus şi şef al Roscosmos, i-a înmânat ambasadorului francez la Moscova un plic cu o schijă extrasă din corpul său și cu o scrisoare plină de furie, la adresa preşedintelui Emmanuel Macron.

Rogozin și Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk, au fost răniţi în urma bombardamentelor ucrainene asupra oraşului Doneţk din estul ţării.

Incidentul s-a produs pe 21 decembrie, chiar în ziua în care Rogozin a împlinit 59 de ani. Fragmente dintr-un obuz tras cu un sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter, i-au pătruns în spate și în fese.

Viața fostului şef al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos nu a fost pusă în pericol, dar acesta a fost dus la spital, iar medicii i-au extras o schijă înfiptă în coloana vertebrală, relatează agenția ucraineană de presă Unian.

Rogozin a pus un fragment metalic scos din corpul său într-un plic, alături de o scrisoare adresată președintelui francez Emmanuel Macron, și i le-a înmânat ambasadorului francez la Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri