Caută
Close this search box.

Fostul vicepreședinte Mike Pence a descoperit documente clasificate, în casa lui din Indiana

Fostul vicepreședinte Mike Pence a descoperit documente clasificate, în casa lui din Indiana

Mike Pence a informat Congresul că a găsit documente purtând marcaje clasificate, în casa lui din Indiana, pe 16 ianuarie.

În urma dezvăluirilor, conform cărora documentele clasificate din mandatul președintelui Joe Biden, ca vicepreședinte, au fost găsite la think tank-ul Penn Biden Center, din Wilmington, Delaware, echipa lui Pence a efectuat percheziții în casa lui Pence din Indiana și în biroul grupului său de advocacy politic, Advancing American Freedom, informează FoxNews.

Potrivit echipei sale, Pence a informat Arhivele Naționale pe 18 ianuarie că un număr mic de potențiale documente clasificate au fost găsite în două cutii mici.

Alte două cutii conţineau copii ale documentelor vicepreşedintelui. Arhivele Naționale au informat apoi FBI, conform procedurii standard.

Avocatul Pence Greg Jacob i-a scris pe 18 ianuarie directorului interimar Kate Dillon McClure, de la Divizia de legătură a Casei Albe, Administrația Națională a Arhivelor și Arhivelor, pentru a o informa despre documentele care „conțin marcaje clasificate”.

După ce au fost descoperite documentele cu marcaje clasificate, acestea au fost imediat puse într-un seif, potrivit Echipei Pence.

Documentele au fost strânse de FBI, la casa lui Pence, din Carmel, Indiana, joi seara, 19 ianuarie.

Pence a fost la Washington, D.C., pentru Marșul anual pentru viață, când FBI a colectat documentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri