Caută
Close this search box.

Institutul pentru Studiul Războiului: Putin va întreprinde o agresiune suplimentară în Ucraina

vladimir putin

Kremlinul caută probabil să „desfășoare o acțiune decisivă în următoarele șase luni” pentru a recâștiga avantajul în Ucraina după o serie de eșecuri ale armatei ruse și contraofensive ucrainene de succes, consideră analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului. Analiştii spun că Putin va întreprinde o agresiune suplimentară în Ucraina.

Rusia nu a reușit să își atingă majoritatea obiectivelor sale majore în Ucraina de la începutul invaziei, în luna februarie a anului trecut.

Forțele rusești nu au reușit să captureze Kievul în primele trei zile ale invaziei, precum și regiunile Lugansk și Donețk.

Forțele ucrainene au eliberat mai mult de 50% din teritoriul ocupat de Rusia din februarie, inclusiv Herson, singura capitală regională pe care Rusia a reușit să o cucerească.

Campania Rusiei de a viza infrastructura critică a Ucrainei în timpul iernii, în încercarea de a-i demoraliza pe ucraineni, a fost, de asemenea, un eșec și, în multe privințe, a generat mai mult sprijin pentru Ucraina, relatează Hotnews.ro.

Cu toate acestea, președintele rus Vladimir Putin și oficialii de la Kremlin au reiterat faptul că nu și-au abandonat obiectivele maximaliste.

Potrivit ISW, deși Putin nu și-a schimbat obiectivele, există dovezi emergente că el schimbă aspecte fundamentale ale abordării Rusiei față de război, întreprinzând mai multe noi linii de efort.

Analiștii americani au observat mai multe eforturi rusești care indică o agresiune suplimentară în Ucraina, inclusiv planuri de extindere a armatei ruse prin formarea de noi divizii și creșterea vârstei de recrutare.

Decizia Kremlinului de a-l numi pe generalul Valeri Gerasimov, fostul șef al Statului Major General al Rusiei, în funcția de comandant al trupelor ruse din Ucraina semnalează, de asemenea, că Putin repolarizează controlul efortului de război, apreciază ISW.

De asemnea, Kremlinul încearcă să revigoreze industria de apărare și să modeleze spațiul informațional rusesc pentru a regenera sprijinul pentru invazie prin reintroducerea narațiunilor de dinainte de 24 februarie, prin luarea de măsuri de a recâștiga controlul asupra relatărilor despre război.

Grupul de reflecție american susține, totuși, că efortul Rusiei de a se pregăti pentru o acțiune strategică decisivă în 2023 nu se exclude reciproc cu eforturile Kremlinului de a crea condițiile pentru un război prelungit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri