Caută
Close this search box.

O femeie schizofrenică a fost găsită după 3 ani moartă, mumificată

O femeie schizofrenică a fost găsită după 3 ani moartă, mumificată

Laura Winham, o femeie bolnavă mintal din Surrey, a stat moartă în apartament timp de trei ani.

Winham a fost descoperită într-o „stare mumificată, aproape scheletică”, după ce a stat moartă mai bine de trei ani, în apartamentul ei, a spus familia.

Laura Winham, în vârstă de 38 de ani, a fost „abandonată și lăsată să moară” de NHS și serviciile sociale, înainte ca trupul ei să fie găsit de fratele ei, în mai 2021, susțin aceștia, conform BBC.

Se crede că ea a murit în noiembrie 2017, după ce a fost trimisă de două ori la asistență socială, în anii precedenți.

Consiliul Judeţean Surrey a spus că este „un caz cu adevărat tragic”. NHS a fost de asemenea contactat pentru comentarii.

Doamna Winham, care avea schizofrenie, locuia în locuințe sociale în Woking, Surrey și se înstrăinase de familia ei.

În anul 2014, a fost trimisă o sesizare către Woking Community Mental Health Recovery și medicul ei de familie, semnalând că ea părea să aibă „probleme de sănătate mintală netratate”, a spus familia ei. Acest lucru nu a fost urmărit, au susținut ei.

După ce au vizitat-o pe doamna Winham, în octombrie 2017, în ceea ce a fost probabil ultima dată când cineva a văzut-o în viață, ofițerii de poliție din Surrey au raportat Consiliului Județean Surrey că ea „se neglijase pe sine, avea puțină mâncare și părea să nu știe cum să acceseze serviciile locale pentru ajutor”.

La scurt timp după această vizită, marcajele de pe calendarul doamnei Winham s-au oprit. Una dintre ultimele era: „Am nevoie de ajutor”. Sora ei Nicky a spus că familia nu a reușit să mențină contactul cu ea, după ce ani de schizofrenie au făcut-o să creadă că i-ar face rău.

Ea a spus că, în ciuda semnelor de avertizare despre deteriorarea sănătății mintale, „toată lumea pare să fi închis ochii”.

Ea a adăugat: „Toți cei care au fost în contact cu Laura și au avut o datorie față de ea, la un moment dat, dar pur și simplu și-au șters mâinile de ea și au uitat-o.

A fost abandonată și lăsată să moară. Este sfâșietor să te gândești la felul în care a trăit în ultimii ani, neputând să ceară ajutor, fără nimeni acolo, pentru ea.”

Iftikhar Manzoor, de la Hudgell Solicitors, care lucrează pentru familie, a declarat:

„Laura a fost trimisă la echipele de asistență socială pentru adulți de două ori, mai întâi în 2014, apoi de către poliție, în octombrie 2017.

Nu au fost efectuate evaluări ale nevoilor ei. Fără îndoială, acestea au fost oportunități clare ratate, de a interveni și de a efectua un control al bunăstării ei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri