Caută
Close this search box.

Politico: Aliații occidentali discută despre trimiterea unor avioane de luptă Ucrainei

Pentru Ucraina eforturile de a-și asigura cât mai multe tancuri occidentale abia a început, însă mai mulți diplomați și lideri militari au confirmat pentru Politico că în cadrul aliaților Kievului se discută și posibilitatea trimiterii unor avioane militare forțelor ucrainene.

Oficialii care au vorbit cu jurnaliștii de la Politico sub condiția anonimității afirmă că trimiterea unor avioane militare Ucrainei este susținută puternic de către statele baltice care sunt extrem de îngrijorate de agresiunea rusească declanșată de Vladimir Putin anul trecut.

Administrația democrată de la Washington a transmis oficialilor ucraineni că livrarea unor avioane este exclusă pentru moment în contextul în care inclusiv în rândul unora dintre aliații europeni îngrijorările legate de o posibilă escaladare a conflictului rămân ridicate.

Există o linie roșie aici”, afirmă diplomatul citat de Politico, însă acesta amintește că anterior au existat mari reticențe și legate de trimiterea unor sisteme HIMARS forțelor ucrainene și apoi în ceea ce privește furnizarea unor tancuri de luptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri