Caută
Close this search box.

PROBIOS – Dispozitiv medical bioresorbant regenerativ revolutionar romanesc, coordonat stiintific de Catalin Hideg

Catalin HIDEG, presedintele Sanimed, a coordonat dezvoltarea unui produs deosebit de valoros pentru capacitatea de vindecare a fiecărei persoane: pansamentul din colagen nativ PROBIOS®.

Produsul finit Probios® este obţinut printr-un procedeu tehnologic propriu, bazat pe un număr important de brevete de invenţie, precum şi pe implementarea în timp a rezultatelor a peste 20 de proiecte de cercetare – toate având ca numitor comun transferul tehnologic din partea diferitelor universităţi, institute de cercetare din România şi Academiei Române. Prin eforturile lui Catalin HIDEG, cel care a pus bazele Institutului de Cercetări în Biotehnologii Avansate, un institut cu finanţare privată, unic în peisajul cercetării din România, s-au putut coagula echipe de specialişti în diverse discipline. În consecinţă, compania fondata de Catalin HIDEG a ajuns să aibă în acest moment o expertiză valoroasă în domeniul produselor medicale, cosmetice şi nutriţionale bazate pe colagen.

Preparatul este un colagen resorbabil cu efect hemostatic (opreste sângerarea), cicatrizant ( închide rapid rana). Produsul face parte din clasa B02BC HEMOSTATICE LOCALE, conform sistemului de clasificare ATC. Produsul este un burete poros realizat prin liofilizarea unei soluţii de colagen derivat din surse animale. Colagenul, proteină care oferă pielii fermitate, joacă un rol important în toate etapele de vindecare a rănilor. Acesta atrage celulele necesare vindecării rănii, cum ar fi fibroblastele si keratinocitele, care încurajează debridarea, angiogeneza şi reepitalizarea. În plus, colagenul reprezintă un substrat pentru creşterea de ţesut nou.

Astfel, pansamentele pe baza de colagen stimulează creşterea de noi ţesuturi şi încurajează depozitarea şi organizarea unor noi fibre de colagen, determinând o perioadă de recuperare mult mai rapidă în comparaţie cu pansamentele clasice. În plus, gelul care se formează prin interacţiunea pansamentului cu exudatul de pe rana este biodegradabil şi nu necesită a fi îndepărtat la fiecare reînnoire a pansamentelor, decât în cazul în care este necesară curăţarea rănii din diferite motive (prezenta unor infecţii). Stratul de hidrocoloid, format din particule cu capacitate mare de a absorbi fluidele, creează astfel un mediu umed ideal şi se stimuleaza granulaţia şi epitelizarea.

INDICATII

  • Susţinerea locală a opririi curgerii sângelui din capilarele venoase sau din hemoragiile parenchimatoase, în sângerările nazale (epistaxis).
  • Tamponarea rănilor chirurgicale şi umplerea defectelor tisulare în urgenţe, urologie, oftalmologie, ginecologie, ORL, după îndepărtarea de chisturi sau tumori, în chirurgia dento-maxilara, pentru umplerea alveolelor după extracţii dentare şi în timpul operaţiilor
  • Tratamentul rănilor superficiale şi supurante, cum ar fi cele traumatice, ulceraţii, escare, arsuri şi răni post-transplant.

Producţia acestui pansament revolutionar se realizează în condiţii similare cu cele cerute în industria farmaceutică, cu echipamente deosebit de complexe, unice în România.

In acest moment, compania SANIMED este in procedura de acreditare pentru acest produs extraordinar.

Compania detine un palmares de realizări ştiinţifice şi tehnologice competitive la nivel mondial. Catalin HIDEG, un bun patriot, a dorit sa conceapă şi să aducă în România cele mai bune tehnologii. Ne-am dori ca tot ceea ce s-a reusit să se realizeze la Călugăreni de către d-l HIDEG prin firma Sanimed, fondată în urmă cu 19 ani, să fie în cât mai multe locuri nu o posibilitate, ci o realitate .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri