Caută
Close this search box.

Procurorul general Garland numește un consilier special, pentru a investiga documentele lui Biden

garland

Procurorul general Merrick Garland a numit un consilier special care să investigheze modul în care președintele Biden a gestionat documentele clasificate, care datează din timpul Administrației Obama.

Garland l-a apelat pe Robert Hur, un fost avocat american, să se ocupe de anchetă. Un al doilea teanc de documente clasificate a fost găsit în garajul casei lui Biden, din Wilmington, Delaware.

Primele documente au fost găsite în birourile din Washington ale think tank-ului Penn Biden Center.

„Azi, mai devreme, am semnat un ordin, prin care îl desemnez pe Robert Hur consilier special pentru problema pe care tocmai am descris-o”, a spus Garland, după ce a prezentat documentele localizate.

„Actul îl împuternicește să investigheze dacă vreo persoană sau entitate a încălcat legea, în legătură cu această chestiune.

Consilierul special nu va fi supus supravegherii de zi cu zi a vreunui funcționar al departamentului, dar trebuie să respecte reglementările, procedurile și politicile departamentului.”

Hur a lucrat în divizia penală a DOJ, care investighează combaterea terorismului, frauda corporativă și chestiunile de apel, a spus Garland.

Hur a ocupat funcția de procuror al Districtului Maryland, până când a părăsit DOJ, în anul 2021, conform FoxNews.

„Sunt încrezător că domnul Hur își va îndeplini responsabilitatea într-o manieră egală și urgentă și în conformitate cu cele mai înalte tradiții ale acestui departament”, a adăugat Garland.

Biroul consiliului de la Casa Albă a percheziționat cele două reședințe ale lui Biden din Rehoboth Beach și Wilmington, Delaware, săptămâna aceasta, după ce au apărut știrile despre primele documente.

Avocații Casei Albe spun că au contactat imediat DOJ, când au descoperit documentele în garajul din Wilmington.

Nu a existat nici o indicație cu privire la ce conțin documentele sau dacă Biden sau oricine altcineva le-a citit, după ce a părăsit mandatul de vicepreședinte.

„Avocații au descoperit printre documentele personale și politice un număr mic de înregistrări suplimentare ale Administrației Obama-Biden, cu marcaje clasificate.

Toate aceste documente, cu excepția unuia, au fost găsite în spațiul de depozitare din garajul reședinței președintelui, din Wilmington”, au scris avocații Casei Albe.

„Un document de o pagină a fost descoperit printre materialele depozitate într-o cameră alăturată”.

Casa Albă spune că nu au fost găsite documente la reședința lui Biden din Rehoboth Beach. De asemenea, administrația lui Biden a aranjat să predea documentele DOJ.

Documentele Wilmington sunt al doilea depozit de documente clasificate din Epoca Obama, care a fost descoperit. Prima colecție a fost găsită la birourile Penn Biden Center din Washington, un think-tank aliniat cu Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri