Caută
Close this search box.

Richard Thomas Alt, dispărut în Pennsylvania, a fost identificat 37 de ani după ce craniul său a fost găsit pe malul râului

Richard Thomas Alt, dispărut în Pennsylvania, a fost identificat 37 de ani după ce craniul său a fost găsit pe malul râului

Richard Thomas Alt a fost văzut ultima dată, de părinții săi, în ajunul Crăciunului, în anul 1984.

Un craniu uman, găsit pe malul râului Delaware, în anul 1986, a fost identificat ca al lui Richard, luna aceasta, de detectiviii din Comitatul Bucks, Pennsylvania, au anunțat luni oficialii.

Familia lui Richard Thomas Alt a anunţat că l-a dat dispărut la începutul anului 1985. Cadavrul iubitei sale a fost descoperit pe malul din statul New Jersey al râului Delaware, în aprilie acel an.

Atât Alt, cât și iubita lui se crede că sunt victimele unei omucideri. Craniul lui Alt a fost găsit de un pescar, în iunie 1986, lângă rampa pentru bărci din Morrisville.

Rămășițele au rămas neidentificate timp de zeci de ani, până când detectivii din Bucks County au trimis craniul la Othram Inc., un laborator privat de ADN criminalistic din Texas, în septembrie 2022.

Oamenii de știință de la laborator au asociat craniul cu cineva care și-a încărcat profilul ADN într-o bază de date publică de genealogie. Exista o fiică a lui Richard Alt, care avea doar 11 ani când tatăl lui a dispărut.

„Mă bucur că le-am putut oferi o oarecare liniște sufletească cu această identificare și eventuala întoarcere a rămășițelor sale, la familia sa”, a declarat procurorul districtual al Ţinutului Bucks, Matt Weintraub, într-o declarație.

„Sper ca această combinație puternică de tehnologie și genealogie să devină șablonul pentru rezolvarea cazurilor reci și actuale, acum și în viitor”, a spus acesta, conform FoxNews.

Oamenii legii au apelat la investigarea genealogiei genetice, pentru a rezolva sute de cazuri în ultimii ani, cum ar fi cel al ucigașului din Golden State, Joseph James DeAngelo.

Detectivii au folosit de asemenea genealogia genetică, în timpul investigațiilor lor asupra cazurilor curente.

Se pare că FBI a folosit noua metodă de investigare, pentru a se concentra pe Bryan Kohberger, ca suspect în uciderea a patru studenți de la Universitatea din Idaho, anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri