Caută
Close this search box.

Rusia cere explicaţii după ce ministrul german de Externe a declarat că Europa duce un război împotriva acesteia

Moscova a cerut vineri explicații după ce ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că Europa poartă un război împotriva Rusiei, atât Berlinul și Parisul respingând ulterior acuzațiile Moscovei că noile livrări de echipament militar către Ucraina înseamnă că participă la conflict, potrivit Agerpres.

Kremlinul a denunţat „angajamentul direct” al Occidentului în conflict prin promisiunea de a livra Ucrainei tancuri germane şi americane.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, a cerut vineri explicaţii din partea ambasadorului Germaniei de la Moscova în legătură cu ceea ce consideră a fi declaraţii contradictorii ale Berlinului, potrivit DPA.

Zaharova a afirmat că, pe de o parte, Germania a spus că nu este parte a conflictului din Ucraina, dar, pe de altă parte, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a declarat că ţările din Europa sunt în război cu Rusia.

„Ei înşişi înţeleg despre ce vorbesc?”, a scris Zaharova pe Telegram.

Baerbock a cerut coeziune printre aliaţii occidentali, într-o declaraţie făcută marţi la Consiliul Europei de la Strasbourg.

„Luptăm într-un război împotriva Rusiei, nu între noi”, a declarat şefa diplomaţiei germane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri