Caută
Close this search box.

Siropul de tuse ar putea fi un tratament promiţător pentru Parkinson

farmacie sirop tuse

Un ingredient comun din siropul de tuse este promițător ca tratament pentru încetinirea progresiei bolii Parkinson. În acest moment boala nu poate fi vindecată, dar i se pot ameliora simptomele.

Tulburarea neurodegenerativă este cauzată de deteriorarea celulelor nervoase care produc dopamină, un mesager chimic care reglează starea de spirit și mișcările corpului, potrivit Mayo Clinic. Chiar dacă boala Parkinson nu poate fi vindecată, există medicamente care pot ameliora semnificativ simptomele.

Ambroxolul, un ingredient comun din siropurile de tuse cu expectorații, se arată promițător ca tratament pentru încetinirea progresiei bolii Parkinson, potrivit dcmedical.ro.

Cercetătorii raportează că ambroxolul crește nivelul de GCase, o proteină care permite celulelor să elimine proteinele reziduale, inclusiv alfa-sinucleina, arată Neuroscience News.

Studiile preclinice, conduse de profesorul Schapira de la UCL Queen Square Institute of Neurology, au identificat ambroxolul ca medicament candidat pentru a încetini progresia bolii Parkinson. În faza  a II-a a studiului, s-a constatat că ambroxolul este sigur pentru pacienți, dar și că este bine tolerat.

Cercetătorii de la University College London vor porni în curând un studiu clinic de fază III pentru a evalua eficacitatea ambroxolului, iar la acest studiu vor participa 330 de persoane din 10-12 centre clinice din Marea Britanie. Aceștia vor primi placebo controlat sau ambroxol pentru următorii doi ani.

”Aceasta va fi prima dată când un medicament aplicat în mod specific la o cauză genetică a bolii Parkinson a ajuns la acest nivel de testare și reprezintă zece ani de muncă extinsă și detaliată în laborator și într-un studiu clinic de probă de principiu”, a afirmat prof. Anthony Schapira, autorul studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri