Caută
Close this search box.

The Moscow Times: Companiile lui Roman Abramovici au fost reorganizate înainte de sancționarea Rusiei (raport)

roman abramovici

Cei șapte copii ai oligarhului rus Roman Abramovici au devenit beneficiarii a 10 trusturi offshore, care dețin active în valoare de miliarde de dolari.

Totul s-a petrecut cu puțin timp înainte ca acesta să fie lovit de sancțiuni, a informat ziarul britanic The Guardian, citat de The Moscow Times.

Ei au dobândit proprietatea efectivă a trusturilor secrete, cu active de cel puțin 4 miliarde de dolari, la începutul lunii februarie a anului trecut, 2022, cu trei săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, a spus The Guardian.

„Reorganizarea radicală” a afacerilor sale financiare, chiar înainte ca Abramovici să fie apoi sancționat, este detaliată în fișiere scurse de la un furnizor de servicii offshore din Cipru, care administrează trusturile, a adăugat ziarul.

O sursă anonimă a împărtășit cantitatea mare de documente – denumită „fișierele Oligarh” – cu ziarul, a informat acesta.

Documentele arată că copiii lui Abramovici – dintre care cinci sunt adulți, iar cel mai mic este în vârstă de nouă ani – au devenit beneficiarii majori ai trusturilor.

Reorganizarea a avut loc exact în momentul în care guvernele occidentale amenințau să-i sancționeze pe oligarhii ruși, dacă Moscova ordona o invazie a Ucrainei.

S-a scris anterior că copiii săi, toți cetățeni ruși, au fost făcuți beneficiari ai două trusturi înființate în beneficiul lui Abramovici. Dar amploarea modificărilor, cunoscută acum, nu era bănuită anterior.

„Documentele divulgate ridică semne de întrebare dacă modificările aduse trusturilor au fost făcute în încercarea de a proteja vasta avere a oligarhului de amenințarea înghețării activelor”, a spus The Guardian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri