Caută
Close this search box.

Un spital din Botoșani, atacat de hackeri. Atacatorii cer 50.000 de dolari răscumpărare

Amplu atac cibernetic

Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe din Botoşani a fost atacat informatic cu un virus ransomware, iar baza de date a fost criptată. Specialiștii nu au putut să decripteze fișierele, astfel că activitatea unității este blocată.

Într-un atac clasic de tip ransmware, și hackerii care au atacat spitalul din Botoșani au pătruns în sistem printr-o conexiune RDP – accesarea unui sistem informatic de la distanță-, apoi au lansat executabilul și au criptat toate fișierele găsite.

Atacatorii au lăsat un mesaj, care condiționează trimiterea cheii de decriptare de plata a 3 bitcoini, adică aproximativ 50.000 de dolari, arată Monitorul de Botoșani.

Reprezentanţii unităţii sanitare spun că putea fi și mai rău, pentru că la finalul anului şi începutul noului an, activitatea medicală este aproape de zero în Spitalul de Recuperare. „Noi am anunţat deja Direcţia Naţională de Securitate Cibernetică şi DIICOT. A fost începută o anchetă şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Mai multe nu pot preciza momentan. Cert este că de luni sperăm să reluăm activitatea medicală la capacitatea normală”, a precizat medicul Cătălin Dăscălescu, managerul Spitalului de Recuperare, pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri