Caută
Close this search box.

Bao Fan, un broker de top din China, dat dispărut. Represiunea Beijingului asupra liderilor din domeniul afacerilor revine în actualitate

Bao Fan, un broker de top din China, a fost dat dispărut.

Unul dintre cei mai importanți bancheri de investiții din China a dispărut, a anunțat compania sa.

Bao Fan, directorul executiv al China Renaissance Holdings, nu a putut fi contactat în ultimele zile, a anunțat joi firma într-o actualizare de piață, potrivit BBC.

Bao este un broker de tranzacții de top în China, printre ai cărui clienți se numără companiile de top din domeniul tehnologiei Didi și Meituan.

Anunțul firmei sale a reînnoit îngrijorările legate de o potențială represiune a Beijingului asupra liderilor din domeniul afacerilor și al tehnologiei.

Acțiunile China Renaissance s-au prăbușit vineri în tranzacțiile din Hong Kong, după ce în notificarea companiei către bursă s-a precizat că „nu a reușit să îl contacteze pe domnul Bao Fan”.

Aceasta a adăugat că nu are cunoștință de „nicio informație care să indice că indisponibilitatea dlui Bao este sau ar putea fi legată de activitatea și/sau operațiunile grupului”.

Compania nu a precizat cât timp a lipsit Bao. Publicația chineză de știri de afaceri Caixin a citat surse care au declarat că personalul nu a reușit să ia legătura cu el timp de două zile.

Bao, care este atât președinte, cât și director executiv, a fondat China Renaissance în 2005 ca firmă de consultanță în investiții. De atunci, a devenit una dintre cele mai importante instituții financiare din China, realizând tranzacții comerciale și fuziuni între mai multe companii de tehnologie din țară.

Bao a consiliat, printre altele, ofertele publice inițiale ale JD.com și Kuashou, precum și pentru listarea Didi la Bursa de Valori din New York în 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri