Caută
Close this search box.

Bilanțul morților în urma cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 15.000. Aeronave ale Forţelor Aeriene Române continuă să repatrieze români

Oficialii au confirmat că 12.391 de persoane au murit în Turcia în urma cutremurelor. Potrivit oficialilor sirieni și a unui echipe de salvare din nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, numărul morților a ajuns la 2.992. Astfel bilanțul total al deceselor urcă la 15.000. Aeronave ale Forţelor Aeriene Române continuă să repatrieze români.

Peste 90% dintre supraviețuitorii cutremurului sunt salvați în primele trei zile, a declarat pentru AFP Ilan Kelman, profesor de dezastre și sănătate la University College London. Au trecut puțin peste 72 de ore de când primul cutremur a lovit Turcia și Siria.

Comunitatea internațională a sărit în ajutorul Turciei și Siriei trimițând ajutoare și echipe de salvatori care caută, în condiții de iarnă, eventuali supraviețuitori în urma cutremurului devastator produs luni și urmat de sute de replici puternice.

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat din Turcia, în cursul nopţii de miercuri spre joi, încă 10 cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe aeroporturile din Adana şi Malatya. Numărul persoanelor repatriate cu aeronavele MApN începând de luni – când Turcia a fost zguduită de două cutremure cu magnitudine peste 7 – şi până în prezent este de 31 de români şi doi cetăţeni polonezi.

Turcia lucrează la deschiderea a încă două puncte de frontieră cu Siria pentru ajutor în caz de cutremur – ministrul de externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri