Caută
Close this search box.

Fostul guvernator din Habarovsk, Serghei Furgal, a fost găsit vinovat de dublă crimă

Fostul guvernator din Habarovsk, Serghei Furgal, a fost găsit vinovat de dublă crimă

Fostul guvernator al regiunii Habarovsk, din Rusia, Serghei Furgal, a fost găsit vinovat de crime, de către un tribunal din Regiunea Moscova, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti.

Cazul împotriva lui Furgal datează din anul 2020, când, la doi ani de la primul mandat ca guvernator la Habarovsk, a fost arestat și acuzat de dubla ucidere a omului de afaceri Evgheni Zori și a fostului ofițer de poliție Oleg Bulatov, tentativă de ucidere a omului de afaceri Alexander Smolski și conducerea unei grupări criminale. implicate în spălarea banilor, în ceea ce au fost considerate acuzații motivate politic, conform The Moscow Times.

În timp ce juriul din caz și-a anunțat verdictul de vinovăție, adăugând că acuzatul nu merită clemență, Furgal a strigat că îi este rușine pentru membrii juriului.

Verdictul de vinovăție îl condamnă pe Furgal la închisoare pe viață. El urmează să fie condamnat pe 6 februarie.

Furgal a devenit proeminent în Rusia, în anul 2018, când, în calitate de candidat al Partidului Liberal Democrat, ultranaționalist, a depășit-o pe candidata Kremlinului, pentru a câștiga cursa pentru guvernarea Regiunii Habarovsk, reprezentând o pierdere electorală extrem de rară pentru Partidul Rusia Unită, al lui Putin.

După arestarea sa, Furgal a fost demis din funcție de președintele Vladimir Putin, „din cauza pierderii încrederii”, și înlocuit cu un membru controversat, dar mai prietenos cu Kremlinul, al partidului său.

Furgal a petrecut apoi doi ani în arest preventiv, în renumita închisoare Lefortovo, din Moscova, până când procesul său a început în luna mai.

Furgal a anunțat că intră în greva foamei în noiembrie, din cauza a ceea ce el a susținut că sunt multiple nereguli în urmărirea penală a cazului său, despre care a susținut că constituie o încălcare a drepturilor sale legale.

În timpul mandatului său de doi ani ca guvernator, Furgal s-a dovedit a fi un politician popular, iar arestarea și revocarea sa din funcție au condus la proteste de luni de zile, care au atras zeci de mii de oameni în Habarovsk, precum și în alte orașe din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri