Caută
Close this search box.

În căutarea candidatului din 2024, “Bun pentru România”

SOLIDNEWS salută inițiativa Cotidianul de a se alătura campaniei de identificare a candidatului potrivit pentru prezidențialele din 2024, acest subiect fiind dezbătut intens de membri Clubului de Gândire GOLD, în întâlnirile de lucru din ultimul an. Vom monitoriza și dezbate și concluziile conferinței de azi a celor de la Cotidianul, și le veți putea citi pe SOLIDNEWS sau asculta în emisiunile GOLD FM. Prezentarea pe scurt a demersului asumat de către cei de la Cotidianul:

„Ce așteptăm de la un asemenea candidat de președinte?

1. Să-și asume public obligația de a impune întregii administrații o conduită guvernată de axioma constituțională potrivit căreia „Fidelitatea faţă de ţară este sacră” (Art. 54 din Constituție).

2. Să reafirme supremația Constituției ca lege fondatoare a statalității României.

3. Să se poziționeze public pentru întărirea și protejarea autorității Parlamentului ca reprezentant al puterii suverane a poporului. „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”, se arată în Constituție, la Art.61. Tot Constituția prevede că „Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului”. Citeşte textul mai departe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri