Caută
Close this search box.

Nazare: Eschivele ministrului Câciu nu facilitează încasarea taxei de 1 miliard de euro pentru profiturile speculative ale OMV din 2022

alexandru nazare

Fostul ministru al Finanţelor Alexandru Nazare (PNL) afirmă, joi seară, că ”eschivele ministrului Câciu nu facilitează încasarea taxei de 1 miliard de euro pentru profiturile speculative ale OMV din 2022”.

În plus, liberalul susţine că, dacă Ministerul de Finante avea intenţia reală de a taxa veniturile speculative din energie, o putea face oricând în cursul anului trecut, potrivit News.ro. De asemenea, Nazare susţine că, dacă situaţia nu este clarificată, nici în 2023 statul nu va putea încasa taxele aferente.

”Eschivele ministrului Câciu sau mutarea responsabilităţii de la un minister la altul nu facilitează încasarea taxei de 1 miliard de euro pentru profiturile speculative ale OMV din 2022, de 10.3 miliarde de lei, cu 260% mai mari decat in 2021.

Chiar, dimpotrivă! Eschivele publice împiedică încasarea taxei”, a scris, joi seară, pe contul său de Facebook, fostul ministru al Finanţelor, Alexandru Nazare.

Acesta susţine că, dacă Ministerul de Finanţe avea intenţia reală de a taxa veniturile speculative aferente companiilor din energie (intermediarii din zona de energie sau alte domenii) o putea face oricând în cursul anului trecut şi fără aplicarea Regulamentului 1854.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri